Mini günlüğün ne olduğunu ve en çok merak edilenleri önceki yazımda anlattım. Şimdi resimlerle aşama aşama mini günlük süslemeyi ve doldurmayı göstereceğim.
|
İlk hali. |
1. Aşama: En üstü süsleme ve bantlarla sayfayı üçe bölme. Burada illa bant olacak diye bir koşul yok; renkli kağıtlarla, çizimlerle, renkli boyalarla, resimlerle vs. pek çok şey ile sayfalarınızı süsleyip üçe bölme işlemini yapabilirsiniz. Benim gibi vakti olmayanlar için en hızlısı ve rahatı bant kullanmak. Ben genelde en üste kalın bir bant, aralara ince bant tercih ediyorum ve bantların uyumlu olmasına dikkat ediyorum.
2. Aşama: Tarih atmak ve günü yazmak. Ben bunun için Aliexpress'den aldığım tarih ve gün stamplarını kullanıyorum, kullanışı rahat ve hızlı olduğu için bunu tercih ettim. Tarih atmak için herhangi bir kalem işinizi görebilir ama bu konuda en iyisinin biraz kalın uçlu keçeli kalemler olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir tarih atacağınız, ne kullanacağınız size kalmış bir kısım. Not: pembe tarih stamp ını Aliexpress'den aldım: blog yazısı için
tık, link için
tık. Haftanın günleri de Aliexpress'den, link için
tık.
3. Aşama: Kurşun kalemle yaptıklarını hafifçe yazma ve siyah mürekkepli kalemle tekrar yazma. Bunu ilk kez söylüyorum sanırım, o nedenle bu kısıma dikkat! Çizgisiz defter kullandığım için direk siyah mürekkepli kalemle yazarsam yamuk cümleler, düzensiz aralıklar ve yazım hataları olduğunda silememe gibi durumlar yaşıyorum. Bu nedenle önce kurşun kalemle yazıyorum sonra ilk cümleyi silip dolma kalemimle yazıyorum, onu yazdıktan sonra ikinci cümleyi silip yazıyorum. Sıra sıra silerek düzgün yazma işlemimi tamamlıyorum. Not: Bence bir deftere en yakışan renk siyah, bu nedenle birinci tercihim siyahtır ve de kalemin ucunun olabildiğince ince olması benim için çok önemlidir, ne kadar ince o kadar güzel yazı ;)
Son Aşama: Süsleme. Bu aşama oldukça geniş, ucu açık ve kuralsız. Ben çizim yapıyorum, sticker kullanıyorum, bazen bir yerden kestiğim resimleri yapıştırıyorum, stamp basıyorum. Bunlar en çok kullanılan temel süsleme şekilleri zaten. Süsleme kısmı en çok eğlendiğim kısım, bu aşamaya gelince dünya ile iletişimimi kestiğimi söyleyenler var hatta :D
4 aşamada defterimiz hazır. Önceki yazımda söylediğim gibi ben bu defteri gün içinde yaptıklarımı kısa kısa yazmak için kullanıyorum, bunun dışında isterseniz yapacaklarınızı yazıp planlayıcı olarak da kullanabilirsiniz.
Bundan böyle yaptığım eski ve yeni mini günlük sayfalarımı blogda da paylaşacağım, Instagram ve blogda takipte kalın ^^
Harika, çok yardımcı oldu gerçekten. :) Çünkü instagramda ajanda resimlerine bakarken en çok senin ajandan dikkatimi çekmişti ve bende yapmaya başladım. :) Biraz daha farklı. ilk önce aylık takvimi çizdim. Sınavlar, özel günler vs. için. Bir sonraki sayfaya da o ay için yapılacaklar listesi, neler okuyup izledim listesi ve notlar kısmı oluşturdum. Daha sonraki sayfalar da haftalık olarak senin yaptığın gibi. :) Her ay bu şekilde yapacağım inş. Çok keyifli gerçekten :)
YanıtlaSilBunu duyduğuma çok sevindim ^^ Bu işlerle uğraşan birilerini görmek, birilerine bu konuda örnek olmak çok mutluluk verici :))
SilIşte beklenen yazi :) Bu sekilde eldeki defterleri daha iyi değerlendirebilirim :) Benimde en cok merak ettigim senin budefterini nasil susledigin ve kullandigindi :)
YanıtlaSilUzun süredir erteliyordum bu yazıyı yazmayı, artık yazmalısın Şeyma dedim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^^
SilÇok güzel oldu :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilMerhaba ben babamin bloğunu kullanıyorum seni intagramdanda takip ediyorum harika seyler yapiyosun aliexpressden bisey alicagin zaman bende almak istiyorum siparisi sen le yapmak istiyorum bana haber verirsen alicagindan 1-2 hafta once :))
YanıtlaSilMerhaba, çok teşekkür ederim ^^ Maalesef bunu yapamam çünkü Aliexpress'de ki her dükkân güvenilir olmuyor, hatalı kötü ürünler de gelebiliyor. Aldıklarımı tecrübe etmeden paylaşmayı uygun bulmuyorum, kusura bakmayın :)
Sil