15 Şubat 2016 Pazartesi

MİNİ GÜNLÜK TUTUYORUZ

           

           Mini günlük de nedir? Mini günlük günün sonunda yaptıklarını kısa kısa maddeler halinde yazmaktır. Günümü kısa kısa yazdığım defterime 'mini günlük' ismini ben verdim. Neden sadece günlük demiyoruz diyorsanız, bana göre günlük duygu ve düşünce içeren bir şeydir; sadece yedim içtim yazmazsın oraya; çok mutlu oldum, şu beni çok kızdırdı yazar içini dökersin fakat mini günlüğe sadece yaptıklarımı yazıyorum bu nedenle bir isim farkı olmalı diye düşündüm ve 'mini günlük' dedim, içime çokça da sindi bu isim doğrusu :)

           2013'den beri mini günlük tutuyorum ben, ilk başladığım zamanlarda daha farklı bir şekilde yapıyordum, daha sade ve süslemesi azdı. Günden güne mini günlüğüm hal değiştirdi ve şimdiki şekline kavuştu.
          Mini günlüğüm için çizgisiz bir defter tercih ediyorum çünkü çizgisiz defterde çizim ve stickerların daha güzel göründüğünü düşünüyorum. Kullandığım defterin boyutu B5, neredeyse A4 boyutunda. Önceleri daha küçük bir şey kullanıyordum ve çizim vs. için pek alan kalmıyordu bu nedenle 2016 için daha büyüğünü aldım. Mini günlükte bir defter boyutu ya da şekli yok bana göre, en rahat ettiğiniz defter hangisi ise onu seçin.
          *Bu seneki defterimi D&R'dan 20 Tl'ye aldım.



         Sayfanın arkasına kalem izi geçiyor mu? Evet geçiyor, hatta ne kalem izi bant bile sayfanın arkasında ben buradayım diyor. Tabii bu deftere ve kaleme göre değişir, benim defterimin yaprağı orta kalınlıkta ve de kullandığım kalem arkaya geçiren türden. Bu nedenle sayfaların arkalarını kullanmıyorum yani bir sayfa boşluk bırakıyorum. Arkaya geçirmeyen kalem var mı bilmiyorum!
        Düzenli mini günlük tutmak zor mu? Eğer yazmayı, çizmeyi seviyorsanız bence zor değil çünkü ben mini günlükle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini, ne ara bittiğini anlamıyorum bile. Fakat mesela bir seyahate gittiğinizde, bir yere gidildiğinde ya da çok yoğun haftalarda insanın süslemeye vakti olmayabiliyor ki bunu sıkça yaşadım. Böyle zamanlarda yaptıklarımı bir yere yazıyorum vakit bulunca da mini günlüğe geçiriyorum.
        'Mini günlük tutuyoruz 2' yazısı için tık.

4 yorum:

  1. :))
    Bullet journal videolarını izliyor musun?
    Ben hep sana göre olduğunu düşünüyorum :), ama biraz zaman alıyor.

    Bir de arkaya geçirmeyen kalem de var defter de :). Çok bilmişlik yapıyorum bu yorumda ama ben sana Leuchtturm1907 defterleri de yakıştırıyorum :D. Başında fihrist kısmı falan da var, kağıdı da oldukça kaliteli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemem mi, Instagram'da da en çok takip ettiklerim onlar :)) Ama hiç vaktim yok onlara, yaz tatilini bekliyorum :)
      Arkaya geçirmeyen defter olduğunu biliyordum ama kalem var mı bilmiyorum, çok sordukları için bilmediğimi belirteyim dedim :D Bu defteri de ilk kez duyuyorum, araştıracağım, teşekkür ederim:))
      Heheh, sen bir bilmiş tavşan değil misin zaten, yapmalısın tabii ^^

      Sil
  2. Aaaaaa,ekrana ağzım açık bakıyorum resmen.Çok şirin sayfalar.Böyle düzenli defterler tutanlara hep imrenmişimdir.Bir gün umarım ben de becerebilirim.Şimdilik ben de küçük çizimlerimi ve bir kaç anımı yapıştırdığım bir defter kullanıyorum..Yazılarından esinlenerek düzenlemeye dikkat edeceğim^^ Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh, burada o kadar iyi olmadığımı düşünüyorum aslında. Biraz daha geliştirdim işleri. ;) Umarım yeni paylaşımlarla daha çok bilgi verebilir ve yardımcı olabilirim. :) Ve tüm bu güzel yorum için çok teşekkür ederim. ^^

      Sil