17 Eylül 2015 Perşembe

ZARF SÜSLÜYORUZ

        Herkese Merhabalar,


        Zarf süslemek benim en sevdiğim craftsal işlerden biridir. Stickerlar, desenli bantlar, stamplar, kumaşlar ve dahasını kullanabilirsiniz zarf süslerken, tek ihtiyaç biraz hayalgücüdür.
        Bu yaz mektuplaşma işlerini pek beceremedim, ya tembellik ettim ya da zamanım olmadı. Sadece dört mektup atabildim; ikisinden cevap geldi, ikisini beklemekteyim. Yurtta kaldığım zamanlar da adres veremediğim için mektuplaşmak çok güç oluyor, bu nedenle yaz aylarına yani evde olduğum aylara yoğunlaşmak zorundaydım fakat bu sene yurtta adres meselesini çözümledim sayılır. Mektuplaşmayı en çok sonbahar ve kış aylarına yakıştırıyorum ben, umarım bu sonbahar ve kış elim boş geçmez. İşte böyle mektuplaşma planları yaparken bir yandan da boş durmayıp kartlar, zarflar, mektup kağıtları hazırlıyorum.

        Bu ikisini yakın bir zamanda hazırladım hatta ağaçlı olandan tekrar yaptım çünkü bir fare ilk yaptığımı kapıverdi. Yapımları için bu malzemeleri kullandım: desenli bant, keçeli kalem, numaralı fiş, stamp ve stamp mürekkebi. Numaralı fişi eşyalarımı numaralandırmak için almıştım fakat süslemede de çok iyi olacağını düşünüp kullandım, Nt'de bulabilirsiniz. Bantların notalı olanını Toyzz Shop'dan aldım, ağaçlı olanı Aliexpress'den aldım. Kalem hediye, stamp ve mürekkebi de Aliexpress alışverişlerimde bulabilirsiniz. Zarfları ise herhangi bir kırtasiye ürünü satan yerden alabilirsiniz.



        Bu zarfı süslerken sadece ağaç stamp ı ve ağaç desenli bantı kullandım. Basit ve şık oldu. Ağaç desenli bantı almamın sebebi ağaç stamp ile birlikte kullanabilmekti, ikisini ilk kullandığım yer bu zarf oldu ve birlikte çok hoşuma gittiler.



        Bu zarf nasıl böyle sonuçlandı bilemiyorum, elime ne geldiyse rastgele yapıştırdım, süsledim ve bu çıktı. Tam istediğim gibi olmasa da hoşuma gitti.



        Sadece adres yazılı zarflar olmasın sizinkiler, zarf süslemek gibi bir eğlenceden mahrum etmeyin kendinizi..

4 yorum:

  1. Şeyma harikasın ! Numaralı fiş fikrine bayıldıımmm ^,^
    Güzel günlerde, mutlu mektuplar alman dileğiyle ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bayıldım bende, sanırım o fişlerin her boyutundan alacağım. :D
      Çoook teşekkür ederim ^.^

      Sil
  2. Ben ikinciyi daha çok sevdim :)
    Harika bir fikir ayrıca :)) postcrossing için çok güzel olacak :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bende onu daha çok sevdim :))

      Sil